Pàgines

dijous, 30 d’octubre de 2008

Google Maps Street View, nova visió de la Terra per Internet

La tecnologia avança i aviat no ens farà falta moure’ns de casa per poder veure mon.

Google Maps Street View és l’última novetat de Google respecte les seves “visions de la Terra”. Aquesta et permet visitar una ciutat “a peu de carrer”, però des de casa, gràcies a un cotxe que ha anat recorrent els carrers de diverses ciutats.

L'aplicació "Street View" està molt més activa en els EUA on fa més temps que s’ha llençat el producte. Tot i així els Països Catalans poden gaudir actualment d’aquest servei en les ciutats de Barcelona i València. A nivell estatal es poden veure les ciutats de Sevilla i la capital de l’estat, Madrid.

Així doncs a partir d’ara des del nostre ordinador podem passejar-nos per tots els carrers d'aquestes ciutats i veure com són. La visibilitat de l'entorn és total, ja que les imatges són de 360 graus. Van ser capturades la primavera passada per un cotxe equipat amb càmeres i GPS. Tot i que aquest sistema és força nou, ja ha rebut elogis i critiques, entre aquestes el fet que algunes persones podrien ser reconegudes fàcilment i també es podria veure les matricules dels cotxes. Per aquest motiu google a decidit finalment, difuminar tots aquells elements que poden implicar a reconèixer matricules i persones per tal d’assegurar la seguretat de tothom. Tot i així, google ha declarat que estarà disposat a esborrar totes aquelles persones que tot i ser difuminades, es reconeixen i no hi volen sortir.

L’estat Espanyol és el segon país europeu, i el quart del món, que compta amb aquest servei. El primer en tastar aquesta novetat van ser els Estats Units, on l'aplicació ja ha generat certa pol·lèmica, perquè algunes persones han portat a Google als tribunals perquè esborressin les seves cares.


(Aquesta imatge correspon al cotxe que va voltar per les ciutats de Barcelona, Vàlencia, Sevilla i Madrid tot capturar les imatges que avui dia podem veure dins el googel Street View)

De la mateixa manera que el Google Earth, que ens permet veure des de l'aire qualsevol punt del planeta, el Google Maps, que ofereix mapes i plànols, o el Google Sky que permet veure milions d'estrelles i galàxies, Street View neix amb la intenció que algun dia també es puguin veure tots els carrers de totes les ciutats del món.

Accés al web del googel Street View

Definició de Google Street View a la wikipediaImatge

Imatge
L'educació és a l'escola i a CASA!