Pàgines

divendres, 4 de setembre de 2009

Tiet, padrí i company de lluita PER SEMPRE!!


Joan Sola i Casadevall

Investigador i professor de química a la UAB


01/09/09 02:00 - el punt

L'investigador Joan Sola i Casadevall, professor de química a la UAB, va morir sobtadament el 17 d'agost a l'edat de 56 anys.

Nascut a Mataró el 25 d'agost del 1952, va estudiar als Maristes del carrer Sant Josep i posteriorment als Maristes de Valldemia. Ja des de llavors es va manifestar el seu interès per la ciència. Va llicenciar-se en química a la UAB i va aprofitar que va haver d'anar a fer el servei militar a Mallorca per continuar investigant a la Universitat de Mallorca i fer la tesina. Després del servei militar va començar a treballar en el Departament de Química Inorgànica de la mateixa universitat. Mentre treballava, va realitzar la tesi doctoral i el tribunal qualificador el va distingir amb un excel•lent cum laude. Més endavant va aconseguir una beca per aprofundir en les seves investigacions a la Universitat de Harvard, a Boston, durant un any i mig. Quan va tornar va incorporar-se a la seva plaça de docent de la UAB. Uns anys després, va tornar a aconseguir una beca, ara a la Universitat de Penn State (Pennsylvania).

Persona de perfil dialogant, amb fermes conviccions nacionals, Sola també va destacar en l'àmbit polític, ja que des de ben jove va participar activament en les manifestacions antifranquistes. Quan ERC va ser legalitzada va fer tasques de suport a Mataró i després a Cerdanyola del Vallès, on es va establir i on va viure fins a la seva mort.

Imatge

Imatge
L'educació és a l'escola i a CASA!