Pàgines

divendres, 21 de desembre de 2012

L'Ajuntament de Mataró al servei del poble?


Començo amb una pregunta: aquest Ajuntament està al servei del poble o al servei d’alguna cosa encara per descobrir? 

Aquesta setmana  l’Escola Rocafonda de Mataró ha estat apunt de quedar-se sense poder fer, en condicions, els tradicionals Pastorets per culpa de l’IMAC,  que la va deixar sense cadires. Les va concedir un dijous i el divendres enviava un correu a la direcció del centre dient que al final no era possible cedir-les.  El més fort d’aquesta decisió però, és que a sobre de deixar l’escola sense cadires no van gosar ni tan sols buscar una solució. Així doncs els mestres del centre van haver de buscar amb molt poc temps, i per tant amb poc marge de maniobra ,100 cadires, una furgoneta i voluntaris per poder anar a buscar i tornar-les. Altrament el conserge de l’escola va haver de deixar la seva feina dins del centre per poder ajudar en aquesta tasca. Per tant, amb poques paraules, el centre ha hagut de fer la feina que NO HA VOLGUT fer el nostre ajuntament!  En tot cas, per sort i, malgrat la incompetència dels nostres gestors municipals, els Pastorets de Rocafonda s’han pogut realitzar amb normalitat. 


També  aquesta setmana he pogut saber que per incompetències municipals la ciutat es queda sense festa de Cap d’Any popular. L’Ajuntament ha posat pals a les rodes a una festa que ha demostrat en les passades edicions que funciona i que no genera cap mena de problemes i accidents destacables.  Les festes populars formen part de la cultura de la nostra ciutat així com de la cultura de país i per tant cal potenciar-les o fins i tot liderar-les al màxim i no posar pals a les rodes a que la gent amb família i amics celebri col·lectivament un esdeveniment. La OCA feia dos anys que oferia a la ciutat de Mataró la possibilitat de gaudir d’un final d’any popular on es podien veure famílies senceres amb pares, fills i fins i tot avis a les primers hores de l’any combinat sense cap mena de problema amb grups d’amics que aguantaven fins a altes hores de la matinada. Tot plegat a un preu del tot popular, qui volia es gastava euros en consumicions i qui volia només usava la sala per ballar a cost zero. Enguany això no podrà ser i les famílies hauran de limitar-se a quedar-se a casa i els grups d’amics que vulguin festa es veuran obligats a pagar les escandaloses xifres que demanen els recintes privats per gaudir d’una festa que mai valdrà el que han pagat. Altrament potser sí que podran gaudir d’una festa popular però caldrà que agafin el cotxe amb tot el que això comporta en una nit com la de Cap d’Any. En definitiva, un nou atac a la cultura i a les festes populars de la ciutat.
 
Així doncs, en una setmana el nostre ens municipal s’ha carregat una festa popular i ha estat apunt de carregar-se els Pastorets que amb gran il·lusió fan any rere any els alumnes de sisè de Primària.
 
Senyors de l’Ajuntament, tot plegat una vergonya! Torno a preguntar, treballeu per la ciutat o pels vostres interessos personals o de partit? Ni PSC, ni ICV, ni ERC i ara tampoc CIU han sabut fer funcionar correctament l’lMAC. Cada dia tinc més clar que el poble ha de recuperar el poder de la pròpia ciutat i el que veig és que cap partit d’aquest ajuntament representa dignament aquest poble que porta pel nom Mataró!

Imatge

Imatge
L'educació és a l'escola i a CASA!